ПРОСВЕТАРИ НАЈАВИЛИ ПРОТЕСТ ИСПРЕД ВЛАДЕ СРБИЈЕ

Часови у најмање 500 основних и средњих школа у петак ће бити скраћени на 30 минута, најављују из Уније синдиката просветних радника. Овај синдикат не одустаје од штрајка упозорења, а за исти дан заказали су и протест испред Владе Србије. Траже да држава испуни оно што је обећала пре две године, када су просветари прекинули најдужи штрајк у историји.

Према речима Јасне Јанковић, председнице Уније, суштина свих захтева је побољшање материјалног статуса просветних радника. Наставник без разредног старешинства и минулог радног стажа, каже Јанковићева, месечно зарађује око 42.000 динара. То је приближно републичком просеку, али су професори образовани далеко изнад просека и сви имају завршен факултет.

Представници Уније синдиката просветних радника Србије окупиће се у петак у 11 часова испред Владе Србије и затражити пријем код премијера. Према речима председнице Уније, када се покрене прича о финансијама министар просвете упути их на министра финансија, а овај каже да о томе мора да одлучи премијер.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/prosvetari-najavili-protest-ispred-vlade-srbije/