Početna » ПРВИ КАРАВАН СТИЖЕ У ТОПОЛУ: Пољопривредници из Шумадије на једном месту 10. новембра

ПРВИ КАРАВАН СТИЖЕ У ТОПОЛУ: Пољопривредници из Шумадије на једном месту 10. новембра

ПОЉОПРИВРЕДНИ караван који ће оквиру у пројекта "Нај Домаћин 2023" обићи пет градова Србије, долази прво у Тополу а предвиђени термин доласка је 10. новембар у поподневним часовима. Током догађаја присутне очекује богат садржај али и поклони.

од Паланка данас
0 Коментар

Пољопривредни караван има за циљ да кроз велике локалне догађаје представи остварене резултате и снагу пољопривреде у Србији. Посетиоци ће овом приликом моћи да пробају бројне производе локалних произвођача, а и да се о актуелним темама консултују са члановима жирија у избору али и другим бројним сарадницима избора, као што су представници Института, стручни сарадници, професори Пољопривредних факултета али и велики и мали произвођачи.На овом догађају свим присутним обратиће се представник локалне градске управе као и представници жирија у избору за „НАЈ Домаћин 2023“.

Пољопривредни караван ће сваке недеље путовати у други град, где ће се на главним градским трговима и најпрометнијим местима организовати интерактивни догађаји које ће водити познати водитељски пар.

Сваке недеље, караван ће обилазити други град у Србији и то по регионима одакле су до сада пољопривредници највише јављали, док ће окупљање бити у већим градовима регија попут Шумадије, Војводине, западне Србије, источне Србије или југа Србије.

Градови у којима је потврђен караван су:

Топола 10. новембар

Шабац
Пријепоље
Прокупље
Пирот

Планирани догађаји биће одржавани у поподневним сатима од 12 до 20 часова.

Ускоро ће бити познато и у којим деловима Србије имамо најбоље међу најбољима. Спрема се посебна прилика где ће локални пољопривредници моћи да се истакну и покажу у чему предњаче. Биће ово прилика и за промоцију њихових партнера у градовима и селима.

У току је пријава на конкурс за Најдомаћина 2023

Пријава на конкурс за „Најдомаћина 2023“ још увек траје и продужена је до 15 новембра, а укупни наградни фонд износи 7.000.000 динара, док је главна награда за Најдомаћина Србије 2.000.000 динара!

Најбољи пољопривредник Србије бира се из пет категорија: сточарство, ратарство, воћарство, повртарство и органска производња. Учеснике очекује чак 11 награда, а предвиђено је и 10 награда за победнике по категоријама. По 2 награде за најбоље пољопривреднике предвиђене су за сваку од категорија и свака у износу од 500.000 динара.

Поред пријава жири ће користити и јасно дефинисане критеријуме да издвоји 100 најбољих пољопривредних газдинстава у Србији, од којих ће након тога издвојити 11 најбољих.

Пројекат се организује уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Привредне коморе Србије, а Новости ће као медијски партнер окупити најирелевантније стручњаке и званичнике агро сектора и спојити их са најбољих српским пољопривредницима.

Значај пољопривредника за српско тржиште препознале су и компаније Имлек, Банца Интеса, Дунав осигурање,  Yuhor, SCAP и Al Dahra које су подржале избор за „Најдомаћина 2023“ и дале свој допринос награђивању и промоцији сеоских газдинстава

Жири „Најдомаћин 2023“

Ведрана Илић, Помоћник Министра за међународну сарадњи и ЕУ интеграције, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије

Маја Андонов, Директор Сектора за пословање са малим бизнисом, Банка Интеса
Мило Марковић, члан Извршног одбора компаније „Дунав осигурање“
Милан Стевановић, Координатор пројекта SCAP
Недељко Тица, Пољопривредни факултет у Новом Саду
Владимир Црнојевић, Институт „Биосенс“
Никола Делић, Институт за сточарство, Београд
Дарко Јевремовић, Институт за воћарство, Чачак
Весна Бјелић, Уредник БЛИЦ Бизниса

Велико финале одржаће се у децембру 2023, а претходиће му низ регионалних догађаја који ће на локалном нивоу представити заједници најистакнутије пољопривреднике међу њима.

Критеријуми за одабир

Породична газдинства

Извозни потенцијал
Даља прерада
Број запослених и новозапослених
Примена технолошких иновација
Оријентисаност ка заштити животне средине и органској производњи
Остварени допринос у развоју локалне заједнице

Ако ваш породични посао или посао неко кога знате одговара наведеним критеријума позивамо вас да се пријавите кликом на овај линк.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept