Početna » ПРВИ ПАЦИЈЕНТИ већ послати у установе ЦЕНТРАЛИЗОВАНЕ ПЛАТФОРМЕ за збрињавање ургентних стања

ПРВИ ПАЦИЈЕНТИ већ послати у установе ЦЕНТРАЛИЗОВАНЕ ПЛАТФОРМЕ за збрињавање ургентних стања

Централизована Платформа за збрињавање ургентних стања коју је развило Министарство здравља у сарадњи са здравственим установама у Београду почела је да ради јутрос у 7 сати.

од Паланка данас
0 Коментар

Помоћник министарке здравља за дигитализацију Ђуро Радовић изјавио је за Тан‌југ да се први пацијенти већ шаљу у установе кроз ову Платформу.„Техничка лица, конкретно имплементатори су већ на терену заједно са здравственим радницима и у току дана ће испратити комплетан процес. Осим  Ургентног центра, данас су дежурни и КБЦ „Земун“ и „Драгиша Мишовић“, тако да ће сви пацијенти који буди послати преко Платформе ићи искључиво у ове дежурне установе“, рекао је Радовић.

Додао је да од данас преко Платформе почињу да раде УКЦ Србије, КБЦ „Др Драгиша Мишовић“, КБЦ „Звездара“, КБЦ „Бежанијска коса“ и КБЦ „Земун“, а да ће се у наредних 10 дана у пројекат укључити и Институт за ортопедију Бањица и Специјална болница за цереброваскуларне болести „Свети Сава“.

Друга фаза имплементације пројекта укључиће и Завод за ургентну медицину Београд.

„Платформа омогућава ефикаснију размену медицинске документације и бржу комуникацију између хитних служби, максималну заштиту података, уз бржу дијагностику и правовремено лечење и збрињавање пацијената. То значи да и пре доласка пацијента коме је хитно потребна помоћ, из једне у другу здравствену институцију, лекари ће добити информацију о њему и његовом стању“, навео је  Радовић.

Према његовим речима, медицинска документација се прослеђује у реалном времену, док се употребом СМС нотификације код здравствених радника постиже бржа размена информација.

„Важно је напоменути да је на овај начин комуникација сигурна и заштићена“, истиче Радовић.

Наводи да сваке године само у Београду лекари збрину више од 250.000 ургентних стања.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept