Početna » ПРВИ ПРИМЕРЦИ ЕЛЕКТРИЧНОГ ФИАТА СИШЛИ СА ТРАКЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПРВИ ПРИМЕРЦИ ЕЛЕКТРИЧНОГ ФИАТА СИШЛИ СА ТРАКЕ У КРАГУЈЕВЦУ

У фабрици ФИАТ-Крајслер аутомобили Србија у Крагујевцу произведени су примерци првог електричног аутомобила у Србији, намењених за такозване „Црасх“ тестове и остала испитивања, која се тренутно обављају у кругу фабрике, сазнаје Танјуг

од Паланка данас
0 Коментар
.

Председник Самосталног синдиката ФЦА Србија Саша Ђорђевић рекао је за Танјуг да ће се у блиској будућности на улицама Крагујевца наћи први електрични аутомобили произведени у Србији.
„Нормално је да у неком периоду, кад је тај аутомобил у развојној фази, буде заштићен. Све је то нормално, то раде и други светски произвођачи, али заиста иза тога очекујем да га у пуном сјају видимо врло брзо на једном представљању, а после тога и на улицама, како наших градова у Србији, тако и свуда у свету“, навео је Ђорђевић.

Компанија Стелантис, у чијем саставу је и фабрика ФИАТ-Крајслер аутомобили Србија у Крагујевцу, још 2022. године најавила је да ће крајем ове године на тржиште лансирати нови у потпуности електрични аутомобил.

У оквиру припрема за производњу електричног аутомобила, које су трајале пуне две године, у крагујевачкој фабрици инсталирана је нова опрема, а радници су прошли бројне обуке у Стелантисовим фабрикама у Италији и Пољској.

„Сви запослени у компанији очекују да овај модел оправда оволико време припрема и да заиста у једном тренутку за њега буде заинтересован велики број купаца. Очекујемо велику продају и већу производњу, а самим тим, оно што нас запослене највише занима – већу упосленост, што значи да ћемо моћи да рачунамо и на веће плате у неком наредном периоду, тако да све то затвара један озбиљан круг, што жељно ишчекујемо“, рекао је Ђорђевић.

Иако се у јавности говорило да ће овај електрични аутомобил бити рестилизован модел Фиатове „панде“, компанија Стелантис званично још увек није саопштила назив овог аута, нити обелоданила његов изглед.

Светска промоција новог аутомобила очекује се на лето, а од трећег квартала ове године очекује се и серијска производња.

Извор: Танјуг

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept