ПРВИ СЛУЧАЈ КОРОНЕ У ТОПОЛИ, ОБОЛЕЛИ ЖИВИ У КРАГУЈЕВЦУ

 Код пацијента Ж. М. потврђен је вирус COVID -19, и то је први случај забележен на територији општине Топола. Међутим, према сазнањима председника Скупштине општине Топола Драгана Јовановића, особа код које је дијагностикован вирус није житељ Тополе, већ само поседује документа регистрована на ову општину.

„Добио сам телефонски позив директора Института за јавно здравље из Крагујевца који ме је обавестио да је на Корона вирус позитиван пацијент Ж. М. који има документа општинеТопола. Тај пацијент ради у Крагујевцу као медицински техничар  где се вероватно и  заразио, тамо и живи. Иначе је из  села Маслошева а његова лична карта води се на Блазнаву у којој је пријављен од 2016. године и ако никада у Блазнави није живео. Вероватно због путних трошкова или стварно не знам чега, у сваком случају желимо му брз опоравак у шта несумњамо, јер је у питању млад човек који је вирус добио на радном месту у болници помажући другима“ – написао је на свом фејсбук профилу председник СО Топола Драган Јовановић.

Иначе, како незванично сазнајемо од 22 тестиране особе са одељења на ком је радио З.М. једино је код ове особе дијагностикован корона вирус.

Поред овог случаја, јуче је забележен још један пацијент са симптомима корона вируса који има пребивалиште у Крагујевцу а иначе је житељ Тополе. Пацијент С. Т. је у болници у Крагујевцу а чланови његове породице у самоизолацији.

Извор Топ прес

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/prvi-slucaj-korone-u-topoli-oboleli-zivi-u-kragujevcu/