Početna » ПРВО МЕСТО ПАЛАНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ ЗА СПОТ КОЈИ ПРОМОВИШЕ НЕНАСИЛНУ КУЛТУРУ

ПРВО МЕСТО ПАЛАНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ ЗА СПОТ КОЈИ ПРОМОВИШЕ НЕНАСИЛНУ КУЛТУРУ

У уторак, 05.12.2023. у ТШ Деспотовац, у Деспотовцу одржан је "КАРАВАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ" који је представљао завршну aктивност пројекта "НАУЧИМО ЖИРАФЕЋИ ЈЕЗИК! ОБУКА МЛАДИХ ЗА МИРНО РЕШАВАЊЕ СУКОБА".

од Паланка данас
0 Коментар
Представљени су резултати спроведених активности у осам општина обухваћених пројектом, додељене захвалнице и награда за најбољи спот који промовише ненасиље, жирафећи језик и толеранцију. Прво место на наградном конкурсу за спот по оцени стручног жирија припало је Паланачкој гимназији.

Пројекат „НАУЧИМО ЖИРАФЕЋИ ЈЕЗИК! ОБУКА МЛАДИХ ЗА МИРНО РЕШАВАЊЕ СУКОБА“ спровело је Удружење „Свет речи“ из Велике Плане уз подршку Министарства туризма и омладине РС, у оквиру Спровођења Националне стратегије за младе.

Ментор вршњачког тима из Паланачке гимназије била је професорка српског језика и књижевности Бојана Ђорђевић која је осим у реализацији спота координирала у вишемесечним активностима и радионицама које је спровео тим наших ученика. Захваљујући пажљиво бираним и добро организованим активностима, ученици су научили много о ненасилној комуникацији и на креативан и ефикасан начин ширили знања међу својим вршњацима.

Осим награде школи за најбољи спот, један ученик Паланачке гимназије, добиће поклон учешће на десетодневним активностима омладинске размене „Научимо жирафећи језик! Обука младих за примену техника ненасилне комуникације“ коју организује удружење „Свет речи“ у оквиру програма Еразмус плус у фебруару 2024. у Великој Плани.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept