Početna » ПРВОГ ДАНА ПРЕДАТА ВЕЛИКА КОЛИЧИНА НЕЛЕГАЛНОГ ОРУЖЈА-ГРАЂАНИ МОГУ ПОЗВАТИ МУП ДА ДОЂЕ ПО ОРУЖЈЕ

ПРВОГ ДАНА ПРЕДАТА ВЕЛИКА КОЛИЧИНА НЕЛЕГАЛНОГ ОРУЖЈА-ГРАЂАНИ МОГУ ПОЗВАТИ МУП ДА ДОЂЕ ПО ОРУЖЈЕ

НАКОН трагичних догађаја који су Србију завили у црно, Министарствно унутрашњих послова Србије позвало је све људе који поседују нерегистровано оружје да у периоду од 8. маја до 8. јуна исто предају надлежнима.

од Паланка данас
0 Коментар

За само један дан у полицијске станице предано је 1.500 комада оружја, 50 хиљада метака преко 100 бомби, зоља.

Грађани нерегистровано оружје, муницију и експлозивне направе могу предати без напуштања свога дома, позивом најближој полицијској станици која ће упутити патролу на дату адресу и оружје преузети.– Наглашавамо да током периода предаје нерегистрованог оружја, до 8. јуна, грађани који то учине неће сносити никакву кривичну одговорност и последицу, нити ће морати да доказују порекло оружја и доносе било какву документацију.

Такође, истичемо да грађани приликом предаје нису у обавези да се легитимишу. Министарство унутрашњих послова позива грађане да се одазову позиву и до 8. јуна, било лично или позивом полицији да по нерегистровано оружје дође, предају нелегално оружје, муницију и експлозивне направе – наведено је у саопштењу МУП-а.

Свакога дан од 7 до 19 часова грађани могу предати нерегистровано оружје, било да је реч о оружју које по закону не може бити у поседу грађана (аутоматске пушке и минско експлозивна средства), као и кратко и дугачко полуатоматско ватрено оружје.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept