ПСИХИЈАТРИЈСКИ БОЛЕСНИК У ПАЛАНЦИ ПРЕСРЕТАО ДЕЦУ НА ПУТУ ДО ШКОЛЕ

Прошлог петка се догодио једн инцидент, када је ђацима на путу до школе пришла непозната особа и упутила им гомилу погрдних и непристојних речи. Срећом све се добро завршило захваљујући пролазнику који је наишао, али ово би требало да буде опомена за све и да би сви требало да обратимо пажњу на децу, без обзира чија она била, и да све сумњиве особе и активности пријавимо полицији а свакако пре свега помогнемо малишанима уколико се наћу у оваквој ситуацији, а то на улици не може да проће непримећено. Писмо мајке чија је ћерка била у овој групи деце вам преносимо у целости.

У петак око 12:30 х, код Максија,догодио се инцидент када је групи девојцица са којима је био и један дечак,а међу којима је била и моја ћерка, на путу до школе пришло њима непознато лице и започело конверзацију.

Непознати човек обратио се деци причавши свакакве гадости позивајући их да крену са њим. Иначе, деца су узраста од 8 до 10 година. Веома су се уплашила и хтела да га игноришу. Међутим, човек је био упоран. Пришао је једној од девојчица и шапутао јој ружне и непримерене речи, уз претњу да ако не крену са њим да ће их све убити аутом.

Деца су се уплашила и стајала на тротоару неко време,  док нису видела познату особу са којом су наставили пут ка школи. Непознато лице је прешло улици и рукама је гестикулирало да деца пођу за њим, али видевши да је са њима одрасла особа, наставио је даље. Цео случај је пријављен полицији која је почиониоца овог дела привела. Иначе ради се о психијатријском болеснику.

Овим бих желела да скренем пажњу свим родитељима да причају са својом децом како да поступе у ситуацијама када им се на улици обрати непозната особа.Такође апелујем на целокупну јавности да обрати пажњу на људе око себе,и да ако примети овакве догађаје одмах реагује и пријави полицији. Деца су била преплашена,и ово ће сигурно оставити траг.
Такође бих замолила све вас да овај пост поделите како би што више људи видело да се овакви случајеви могу десити у малим срединама, а не само у већим градовима. Не желим ни да размишљам о томе шта је све могло да се деси, да је једно дете било само или да се то дешавало када су се деца враћала кући након поподневне наставе, по мраку.

Не можемо у сваком моменту бити са нашом децом, али им можемо причати о оваквим стварима и скренути пажњу како да се поставе у таквим ситуацијама. Захвалила бих се учитељици Бојани Поштић и директору ОШ „ХРШ“ Мирославу Михајловићу који су цео догађај одмах пријавили полицији.
Преплашена деца нису имала храбрости ни сналажљивости да позову помоч одмах, али чим су стигли у школу исприцали су учитељици која је обавестила директора.Такође желим да се захвалим и припадницима ПС Смедеревска Паланка који су одмах реаговали и привели починиоца.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/psihijatrijski-bolesnik-u-palanci-presretao-decu-na-putu-do-skole/