ПУ „ДЕЧИЈЕ ЦАРСТВО“ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ ОБЕЛЕЖИЛА 41. РОЂЕНДАН

Предшколска установа „Дечје царство“ из Велике Плане  11. маја је обележила  41. рођендан. Тим поводом организоване су две приредбе. У програму су чествовала сва деца са којом се реализује припремни предшколски програм, како из централног градског објекта, тако и из сваког села у општини. На сцени се нашло око 300 малишана који су протеклих месец дана са својим васпитачима вредно припремали наступ.
Предшколска установа „Дечје царство“ основана је у мају 1977.године.
У првој школској години, у њој је боравило  153 детета узраста од седам месеци до поласка у школу, о њима су бринуле четири медицинске сестре, једна главна сестра и седам васпитача.
Данас у ПУ «Дечје царство» борави  око 900 деце  у 46 васпитних група. У свом саставу, осим великог објекта у самој Великој Плани, има и наменске објекте у Милошевцу, Лозовику, као и адаптиране просторе у Старом Селу, Великом Орашју, МЗ Велика Плана, као и уступљене и адаптиране учионице при основним школама у: Марковцу, Новом Селу, Д. Ливадици, ОШ “Н. Петровић“, Савановцу, Крњеву, Бресју, Радовању, Караули и Ракинцу .

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pu-decije-carstvo-u-velikoj-plani-obelezila-41-rodjendan/