ПУ „ДЕЧИЈЕ ЦАРСТВО“ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ ПРОСЛАВИЛА 44. РОЂЕНДАН

Једанаестог маја, предшколска установа „Дечје царство“, у Великој Плани, обележила је свој дан. Ове године, због актуелне епидемиолошке ситуације и безбедности свих нас, изостали су јавни догађаји, зато што волимо друге и себе а и због заједничке одговорности коју имамо и коју промовишемо.

Сигурни смо да ће идући мај бити у знаку раздраганих малишана и нас запослених онако како смо то до сада радили, кроз јавне манифестације уз укључивање родитеља и локалне заједнице, истакла је директорка Марија Старчевић.

Предшколска установа „Дечје царство“, свој 44. рођендан слави са 1017 малишана у 50 васпитних група – у централном објекту у граду али и у другим објектима. Задовољавамо потребе града као и свих месних заједница које функционишу на територији Општине Велика Плана. Предшколска установа «Дечје царство» у свом саставу има: један објекат у граду са 20 радних соба и пратеће просторије, наменске објекте у Милошевцу, Лозовику и Великом Орашју, и прилагођене објекте у Старом Селу, Марковцу, Новом Селу, Доњој Ливадици, Крњеву,Трновчу, Бресју, Радовању.

Марија Старчевић са поносом истиче да је од ове радне године, са капацитетом од 100 места за најмлађе, отворен нови објекат „Бајка“, изграђен из средстава Владе Републике Србије и општине Велика Плана. Овом инвестицијом, у нашој општини, „листе чекања“ за полазак у вртић, постале су прошлост.

На конкурсу који је управо завршен за најмлађе јаслене групе у објекту у граду предато је 79 захтева и сви су позитивно решени што се није догодило од оснивања установе. Осим тога, за реализацију припремног предшколског програма у години пред полазак у школу, који је обавезан за сву децу по Закону о основама система образовања и васпитања, уписано је око 300 малишана на територији наше општине.

Као и у многим општинама и градовима и уопштини Велика Плана постојао је проблем обухвата деце млађе од 5,5 година институционално организованим предшколским васпитањем и образовањем па смо налазили начине за ширење капацитета како би у вртић могло свако дете.

Управо зато се и писала Стратегија унапређивања предшколског васпитања и образовања на нивоу јединице локалне самоуправе и ускоро ће бити на седници локалног парламента, дакле, чека се њено усвајање. Њоме је предвиђена много већа укљученост деце у неке од програма које нуди ПУ „Дечје царство“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pu-decije-carstvo-u-velikoj-plani-proslavila-44-rodjendan/