ПУШТЕНА У РАД ПЛАТФОРМА „ЧУВАМ ТЕ“ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

Прва национална платформа за превенцију и заштиту од вршњачког насиља у Србији, пуштена је у рад и носи назив “Чувам те”, објавила је премијерка Ана Брнабић на свом Инстаграм профилу.

“Поред вршњачког насиља, које је у фокусу ове платформе, она је и алат који ће нам помоћи у борби против насиља према наставницима и свим запосленима у школама широм Србије”, навела је Брнабић на Инстаграму.

Истакла је да влада има нулту толеранцију према вршњачком насиљу, насиљу у школама, а посебно према било каквој врсти насиља над просветним радницима и додала да је зато измењен Протокол о поступању у установи у одговору на насиље, занемаривање и злостављање, као први корак ка системском уређењу тог важног проблема.

Појаснила је да на платформи “Чувам те” родитељи, ученици и наставници могу на једном месту наћи све информације које се тичу врсте насиља и поступања у различитим ситуацијама, а обједињују све надлежне ресоре – Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство унутрашњих послова, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Министарство за бригу о породици и демографију и Министарство здравља.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pustena-u-rad-platforma-cuvam-te-za-borbu-protiv-vrsnjackog-nasilja/