РАЧУНИ ЗА СТРУЈУ НИЖИ ЗА ПЕТ ОДСТО, УКОЛИКО СЕ ПЛАТЕ ДО КРАЈА ЈУНА

Вршилац дужности директора ЈП ЕПС Милорад Грчић изјавио је данас да ће сви грађани Србије имати могућност да рачуне за струју за март, април и мај плате са пет одсто попуста и без обрачунавања камате, ако уплату изврше најкасније до 30. јуна.

„Ми смо на почетку криже обећали да пензионери неће плаћати камату и да ће имати попуст од пет одсто, који су имали ако плате рачун до 28. у месецу. Наша коначна одлука у ЕПС-у је да ће грађани, не само пензионери, имати могућност да три рачуна, за март, април, мај плате са пет одсто попуста и без обрачунавања камате. Ово све важи ако уплату изврше најкасније до 30. јуна. То је показатаљ колико држава мисли о грађанима Србије“, рекао је Грчић новинарима на новом видиковцу површинског копа „Радљево“, приликом посете РБ „Колубара“ Лазаревац.

Грчић се захвалио грађанима што редовно плаћају рачуне за електричну енергију.

Како каже, поценат грађана који су плаћали рачуне у претходном периоду веома је виско и то показује да су потрошаци свесни да Електропривреда функционише на врло сложен начин и да је плаћање рачуна неопходно да би се процес прозводње и дистрибуције електричне енергије наставио.

Он је истакао и да је најтежи период, што се тиче ризика за производњу прошао, јер како каже, ако нема струје, проблем је и болница, дом здравља и онлајн настава.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/racuni-za-struju-nizi-za-pet-odsto-ukoliko-se-plate-do-kraja-juna/