РАД КАФИЋА И РЕСТОРАНА ДО 18 А ЕВО И ДОКЛЕ ЋЕМО У КУПОВИНУ, ВЛАДА УСВОЈИЛА НОВЕ МЕРЕ

Влада Србије прописала је нове мере, које ће бити на снази почев од уторка ујутру, па наредних десет дана, а прва од њих је скраћење радног времена до 18.00 часова ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима, сазнаје Танјуг у влади.кладионицама и тржним центрима – гласи прва од седам мера.

Друга мера је обавезно и безусловно коришћење личне заштитне опреме, односно ношење заштитне маске, у затвореном простору, као и на отвореном простору у оним ситуацијама где се не могу избећи међуљудски контакти.

Следи забрана свих јавних окупљања са присуством више од 5 особа, у затвореном и на отвореном простору.

Од ове мере изузети су радне организације, школске установе, продавнице, тржни центри и слични објекти, за које важи прописано ограничење броја присутних особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта – односно минимум 4 квадратна метра по особи.

Влада је прописала и омогућавање рада од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта.

Уведена је и мера строге контроле обавезе ношења заштитне маске у возилима јавног превоза, уз ограничење максималног броја путника у возилу на половину декларисаног капацитета возила.

Међу новим мерама је и строга контрола спровођења кућне изолације, кућног карантина (самоизолације), као и свих осталих противепидемијских мера које су на снази.

Ове мере су орочене на период од 10 дана, након чега ће бити изнова размотрене у светлу кретања епидемиолошке ситуације, речено је за Танјуг у Влади Србије.

Јуче ујутру је одржана седница Кризног штаба на којој је било речи о три нове мере које би могле да буду уведене. Након тога, премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће евентуалне мере бити саопштене на конференцији за медије у 15 сати, међутим она је отказана.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rad-kafica-i-restorana-do-18-a-evo-i-dokle-cemo-u-kupovinu-vlada-usvojila-nove-mere/