Početna » РАДИОНИЦА О ПРАВОПИСУ

РАДИОНИЦА О ПРАВОПИСУ

од Паланка данас
0 Коментар
,,Март – месец српског језика“ је манифестација коју је 2022. године покренуло Друштво за српски језик и књижевност Србије у сарадњи са катедрама за српски језик и српску књижевност Филолошког факултета Универзитета у Београду.Наша намера је да кроз различите активности популаризујемо школски предмет Српски језик и књижевност, а да у исто време широј јавности укажемо на лепоту и изражајне могућности нашег језика.
Увек се можемо изражавати боље и лепше, али и знати више о свом и другим језицима.
У Основној школи „Олга Милошевић“ било je радно и међу колегама. У оквиру „Марта, месеца српског језика “ у Учионици будућности у нашој школи наставнице Мирјана Јањић и Марија Јагличић су реализовале радионицу о правопису. У уводном делу радионице су разговарале са колегама о неким недоумицама које их муче. Након тога су имали задатак да исправе грешке у тексту које су веома честе. На крају, колеге су се поделиле у неколико екипа и заједно се са осталим наставницима српског језика такмичили у квизу. Било је веома интересантно и корисно и за реализаторе радионице и за саме учеснике.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept