РАДНА АКЦИЈА У ВЛАШКОМ ДОЛУ: УРЕЂЕН ЦЕНТАР СЕЛА

Циљ младих мештана села Влашки До који су решили да не напусте село и који су своја бића и породице везали за ово паланачко село, јесте да себи обезбеде минимум услова за пристојан и нормалан живот у сеоској средини. У томе су наишли и на подршку локалне самоуправе, па су у плану бројни пројекти који су од велике важности за младе породице које су одлучиле да НЕ доприносе депопуларизацији села.

За почетак, желећи да истакну значај еколошке свести, али и са циљем очувања историјског и културног наслеђа, велики број мештана је удружено приступио уређењу центра села, те улепшавању амбијента око Споменика палим борцима у прошлим ратовима.

Покошено је и високо и ниско растиње, уклоњен је комунални отпад, уређене јавне површине око самог споменика, те око задужбине проф. др Радмиле Милентијевић. Споменик је окречен, а у плану је и постављање расвете и заштитних стубова, као и други радови који ће допринети да мештани села и у вечерњим сатима имају леп угођај на овом простору.

Даљи планови су: уклањање ниског и високог растиња поред саобраћајница у селу, уклањање комуналног отпада са дивљих депонија, постављање дечијег игралишта у центру села, итд.

Позивамо и мештане других села наше општине да организовано приступе уређењу својих села, како бисмо створили уреднију и здравију средину за наше породице.

Мештани села Влашки До

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/radna-akcija-u-vlaskom-dolu-uredjen-centar-sela/