РАДНИ САСТАНАК НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА РОМСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

Прошле недеље је одржан радни састанак председника Националног савета ромске националне мањине са председницима ресорних одбора унутар Савета (одбор за културу, образовање и обавештавање). Представници ромске заједнице општине Смедеревска Паланка на овом састанку су били Здравка Симић и Миливоје Дидановић.
На дневном реду из области образовања нашле су се тачке у вези реализације афирмативних мера уписа ромских ученика у средње, високе школе и факултете. Kултура – конкурс код Министарства за државну управу и локалну самоуправу. Договорено је да Одбор за културу пружи техничку подршку ромским НВО у припреми документације и изради предлога пројеката. Обавештавање – приоритет ће бити припрема вести на ромском језику на Јавном сервису, као и покретање часописа чији ће оснивач бити Савет. Службена употреба језика и писма – предузеће се потребни кораци за покретање процедуре увођења ромског језика у службену употребу у појединим општинама тамо где за то постоје испуњени законски критеријуми.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/radni-sastanak-nacionalnog-saveta-romske-nacionalne-manjine/

1 comment

    • Nrk on 28/05/2019 at 23:52

    Gospode bože!

Komentari su onemogućeni.