РАДНИЦИ ГОШИНЕ ФАБРИКЕ ШИНСКИХ ВОЗИЛА НАСТАВЉАЈУ СА ШТРАЈКОМ

Влада Србије одобрила је помоћ од по 60.000 динара, а закључком владе одобрена су и средства за оверу здравствених књижица запосленима у Гоши која ће важити наредних шест месеци.

Радници Гоше су у генералном штрајку 15 дана, због неоверених здравствених књижица, стажа који им није уплаћиван четири године и неисплаћених зарада, а данас су одлучили да наставите штрајк, како нам је потврдио председник Штрајкачког одбора Милан Вујчић.

„Ми од нашег послодавца нисмо добили ништа, ово је помоћ Владе Србије на којој смо јој ми захвални. Ми и даље чекамо да се појави неко од руководства фабрике да почне преговоре са нама“ казао је Вујчић за наш портал и додао „Захвални сми и руководству општине који су на нашу молбу да нас повежу са неким министарством учинили и више од тога, а то је да нам лично премијер Србије дође и помогне колико може у овом тренутку“.

У посети радницима Гоше, на њихов позив, у петак је био премијер Србије Александар Вучић који им је обећао новчану помоћ.

Фабрика шинских возила „Гоша“ из Смедеревске Паланке има новог власника, а Инспекторат рада најавио је пре четири дана кривичне пријаве против законског заступника фабрике због „свесног непридржавања Закона о раду“.

Уместо фирме „ЖОС Трнава“ из Словачке, као власник 100 капитала фабрике, уписан је „Лиснарт Холдингс Лимитед“ са седиштем на Кипру, наводи се у саопштењу.

Инспектор рада је констатовао да су запослени и даље у штрајку „и да страхују да ће нови власник отуђити своју имовину, а да ће они остати без ненаплаћених зарада“.

Против законског заступника те фабрике, „као одговорног лица“, биће поднета кривичну пријава због свесног непридржавања Закона о раду, „чиме је запосленима ускратио право на зараду“, најавио је тај инспекторат.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/radnici-gosine-fabrike-sinskih-vozila-nastavljaju-sa-strajkom/