петак, јун 21, 2024
Početna » РАДНИЧКИ СИНДИКАТ ПУТЕВА ОДУСТАО ОД ШТРАЈКА: Преговараће се око потписивања новог Колективног уговора, захтеви делом испуњени

РАДНИЧКИ СИНДИКАТ ПУТЕВА ОДУСТАО ОД ШТРАЈКА: Преговараће се око потписивања новог Колективног уговора, захтеви делом испуњени

Представници репрезентативног синдиката у јавном предузећу "Путеви Србије" - Радничког синдиката данас су на састанку са министом финансија Синишом Малим и министарком привреде Адријаном Месаровић договорили испуњење дела њихових захтева, након чега су одустали од једночасновног штрајка најављеног за недељу.

од Паланка данас
0 Коментар

Раднички синдикат захваљује првом потпредседнику Владе и министру финансија Синиши Малом, министру грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горану Весићу и министарки привреде Адријани Месаревић, као и в.д. генералном директору  Зорану Дробњаку, који су имали разумевања и помогли да се дође до испуњења дела захтева.На данашњем састанку договорено је да се свима запосленима у ЈП „Путеви Србије“ у сектору за наплату путарине који имају коефицијент 2.0 и испод 2.0, коефицијент увећава за 15 одсто, као и да им се сваке године исплаћује једнократна солидарна помоћ у износу од 50.000 динара, каже се у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Такође, како је Министарство саопштило, договорена је исплата прековременог рада, а послодавац је у обавези да пронађе модел за исплату.

С обзиром на то да је постигнут договор, синдикат обавештава запослене да се одустаје од најављеног штрајка, који је заказан за недељу 26. мај, а у наредним недељама преговараће се око потписивања новог Колективног уговора којим ће бити решавана већина отворених питања.

„Настављамо даљу борбу до испуњења свих захтева како бисмо оправдали и доказали да је наш Раднички синдикат једна јака институција која ће увек стајати уз раднике“, наводи се у саопштењу овог синдиката.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept