(ВИДЕО) РАДОЈИЦА ПАУНОВИЋ-БАНГИС ИНОВАТОР И ПРОНАЛАЗАЧ ИЗ МАЛЕ ПЛАНЕ

Господин Радојица Пауновић, познатији као Бангис, иноватор је и проналазач из Мале Плане, села код Смедеревске Паланке.
Иако као проналазач, мало познат у Србији, господин Пауновић је препознат и интернационално признат, у домену иновација које се односе на значајне уштеде електричне енергије, која је у овом процесу мултипликације притом и потпуно еколошки чиста.
Многобројне дипломе и медаље освојене на сајмовима иноватора широм Европе, добијене у последњих неколико година, у сфери побољшања и искоришћења електричне енергије, најбоља су потврда квалитета и иновативности рада господина Пауновића.
У развојном тиму овог нашег проналазача су менаџер пројекта ел.инг Миодраг Вељић, менаџер тима дипл. ел. инг. Наташа Миљевић и Иван Пауновић – сувласник основних средстава и техничко лице.
Нови изум и пројекат господина Пауновића овде представљен, односи се на мултипликацију енергије и има значајан и иновативни степен искоришћења и носи радни назив – Energy BOX eko generator. У наредном периоду, цео развојни тим је сконцентрисан на техничка побољшања патента и његову убрзану комерцијализацију и тржишну имплементацију.
У оквиру те фазе, тим ће ових дана вршити презентације у земљама Европске Уније, на позив инвеститора из тих земаља, заинтересованих да имплементирају Energy BOX у своје постојеће производне или услужне системе.

Сниматељ Небојша Јонић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/radojica-paunovic-bangis-inovator-i-pronalazac-iz-male-plane/

1 comment

    • Rade on 26/01/2021 at 12:20

    Svaka cast za gdina Bangisa.
    Treba ga pomoci na drzavnom nivou.
    Drzava bi trebalo da otkupi ove patente i da finansira dalja istrazivanja . U Smederevskoj Palanci bi mogao da se osnuje Institut za naucna istrazivanja koja bi se primenila u privredi

Komentari su onemogućeni.