РАДОСЛАВ БУНТИЋ (1952-2017)

Изненада, у 65 години, преминуо је Радослав Бунтић, истакнути паланачки привредник, фудбалер и спортски радник.

Радослав Бунтић је рођен 30. маја 1952 у Трстенику и оставиоје неизбрисив траг у паланачком спорту. Почетак спортске каријере Бунтић је почео у родном Трстенику далеке 1964 године, на позицији десног бека а место на коме се афирмисао је било место штопера-центархалфа.

Након две године успешног наступа у Трстенику 1975 добија позив да дође у Паланку и заигра за ФК „Младост“. Прву утакмицу Младост је играла на Колонији против ФК „Радника“ и већ тада Бунтића је тај део града подсетио на Трстеник и пожелео је да уколико остане у Паланци ту настави да гради своју спортску каријеру.

У Младости је Бунтић провео три године након чега прелази у ФК „Задругар“ из Селевца где је провео четири године, након чега се поново враћа у ФК „Младост“ 

У ФК „Радник“ прелази 1982 године где одмах постаје капитен тима и почиње да води пионирски подмладак Радника. У Раднику је провео најлепше и најплодосније године на месту играча, председника или у управи клуба, где је остао до последњег дана.

Носилац је бројних спортских признања и награда и остаће заувек упамћен као одличан спортиста и велики спортски радник, покретач манифестација попут Ђурђевданске олимпијаде и пројекта „И ја сам звездаш“.

 Сахрана Радослава Бунтића биће сутра 4. јануара у 13.00 часова на Новом гробљу у  Каменцу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/radoslav-buntic-1952-2017/