РАДОВИ НА АСФАЛТИРАЊУ ПУТА И ИНФРАСТРУКТУРИ У КУСАТКУ

У Kусатку се ових дана изводе завршни радови на асфалтирању пута Почевица – Kосовац у дужини 10,5 км. Данас се радило на постављању завршног слоја асфалта у Почевици.

Подсећања ради, асфалтирање пута у Почевици је рађено 1984. године учешћем грађана, МЗ Kусадак и Општине Смедеревска Паланка у дужини од 5 км. Тадашње радове извело је предузеће „Партизански пут“ из Београда

У то време, отворено је 26 пролазних аутобуских линија ( Бг, Младеновац, Аранђеловац, Лазаревац и др.)
У Почевици има 6 регистрованих аутобуских стајалишта. Постојећа стајалишта уређена су акцијом грађана Почевице, а у наредних месец дана, план је да се сва регистрована стајалишта уреде и доведу у пристојан изглед за разлику од досадашњег.

Похвално и веома битно за нас је да истакнемо, да су се у ову акцију укључили грађани Почевице који раде у иностранству и имају жељу да помогну позитивним променама и напретку родног села.

Поред тренутних активности у селу, у наредном периоду је план да се уз помоћ МЗ Kусадак, Локалне самоуправе Смедеревка Паланка и Владе Републике Србије , изведе још мноштво активности у подизању стандарда живота мештана, што и приличи селу попут Kусатка, као једном од највећих села у Србији. Жеља нам је да учешћем и реализацијом планова покажемо да нису све празна обећања.
А суштина је једна, да грађани имају бољи живот на селу.

Раденко Степановић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/radovi-na-asfaltiranju-puta-i-infrastrukturi-u-kusatku/