РАДОВИ НА ГЛАВНОЈ ПОТИСНОЈ ЦЕВИ ВОДОВОДА (ВИДЕО)

 pruga4Радови на главној потисној цеви водовода пречника 350 мм теку од јутрос. Како нам је потврдио вд директор у својој изјави за портал Паланка данас, радови су почели према плану али ситуација на терену се разликовала од документације коју су поседовали, тако да се тек након ископавања цеви могло установити шта се доле налази и који су делови потребни за санацију. То ће донекле отежати поправку, рекао је Вуковић, али радови морају бити завршени до недеље 20. новембра у 20 часова.

Упоредо са санацијом цеви радници Србија железнице на другом крају рампе раде на чишћењу кишног канала који води испод пруге и који је био поприлично запушен муљем и песком тако да је кишница довела до спирања земље и слегања шина што је представљало опасност за железнички транспорт.

Што се тиче водоснабдевања града оно је за сада без прекида у већем делу града, тако да су без воде само потрошачи који су прикључени на главни потисни вод. Остали се напајају преко помоћног вода и воде ће бити док то услови на терену и интезитет радова буду дозвољавали. За сада нема индиција, како су колале приче,  да ће се вода искључивати на дуже време. 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/radovi-na-glavnoj-potisnoj-cevi-vodovoda-video/