РАКИЈЕ ВЛАДАНА СИМИЋА ИЗ ПАЛАНКЕ ВИСОКО ОЦЕЊЕНЕ НА ФЕСТИВАЛУ РАКИЈЕ У ПАНЧЕВУ

На 4. међународном фестивал ракије „Ракија и ракијаши 2021, Панчево, послато је рекордних 1311 узорака на оцењивање,од чега и из 8 држава у окружењу, Бих-42, Макадонија-35 Румунија-17, Хрватска-16, Црна Гора и Словенија са по 15, Мађарска 6 и Бугарска 2, чиме је фестивал и попримио међународни карактер.

Узорци су разврстани у 24 категорије, односно ракијске групе, од чега су награђиване првих 5. Такође награђена је најбоље оцењена ракија фестивала, најбоља хоби дестилерија (просек 4 најбоље оцењене ракије различитих воћних врста), најбоља дама ракијаш, најбољи инострани учесник и најбоље оцењена млада ракија из 2021год.

На такмичењу је учествовао и Владан Симић из Смедеревске Паланке, чије су ракије већ побрале бројне награде.

Овог пута у категорији шљивовице произведене између 2015-2018, од оцењених 74 узорка Симићева ракија је освојила прво место и велику златну медаљу са оценом 18,68. У категорији ракија од крушке, од оцењених 51 узорак,  такође прво место, златна медаља, са оценом 18,33. У категорији ракија од кајсије (безбојна), 5 место, златна медаља и оцена 18,35  и у категорији ракија лозовача (безбојна), од оцењених 73 узорка, одлично  5 место, велика златна медаља и оцена 18,52.

На основу ових резултата Симић је освојио 4. место за најбољу хоби дестилерију, што је одличан резултат, имајући у виду конкуренцију.

Најбољу ракију фестивала има Слободан Сенић из вишевца за шљиву из 1995год,најбоља хоби дестилерија је Драги Ивановић из блаца,најбоља дама ракијаш је Слободанка Симић из куршумлије за ликер од црног глога из 2019,најбољи ино.учесник је Kостадин Воданов из с.македоније за ракију од лозе(тамна) из 1995,и најбољу младу ракију за 2021 има Биљана Шкрбић из Нештина,за ракију од лозе.

Kомисија за оцењивање проф. Нинослав Никићевић,председник комисије,проф.Веле Тешевић(хемијски факултет бгд),Др Иван Урошевић(пољ факултет у Бјељини),др Бранко Поповић(инст.за воћарство у Чачку),др Даворка Ђукић Ратковић,инг.Верољуб Љуба Урошевић,инг.Љуба Станковић и инг Јован Урошевић.

Сви учесници фестивала „Ракија и ракијаши 2021“, стичу аутомаски 15% попуста на цену котизације за оцену квалитета на Новосадском Сајму. Такође Сви победници такмичарских категорија за те узорке стичу право бесплатног наступа на Фестивалу ракије у Рачи и Апатину.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rakije-vladana-simica-iz-palanka-visoko-ocenjene-na-festivalu-rakije-u-pancevu/