ЗБОГ РАДОВА РАМПЕ НИСУ У ФУНКЦИЈИ

Бројни грађани су нам указали на проблем са рампом на путном прелазу код касарне у Паланци, која од јуче није у функцији. Из тог разлога возачи морају да обрате пажњу при преласку пруге на овој локацији. Општина Паланка је упутила допис надлежнима о овом проблем.

На пружним прелазима на територији општине Смедеревска Паланка не раде рампе, што отежава прелазак људи и возила од 23.11.2021.године.

Због великог незадовољства грађана и снимака који се шире друштвеним мрежама, где грађани директно оптужују локалну самоуправу, молимо Вас да се садашње стање брзо реши, да не би дошло до хаварије или несретних случајева на самом пружном прелазу. Ова појава се не дешава први пут и зато Вас молимо да, уколико сте упућени у овај проблем, издате званично обавештење за јавност, како би грађани благовремено били информисани.

Уколико се ово стање брзо не реши, обавестићемо надлежно Министарство и Владу Републике Србије.

С поштовањем,

Општина Смед.Паланка

председник Никола Вучен

У одговору стоји:

Поштовани,
поводом дописа који сте нам данас упутили, обавештавамо Вас о следећем:
У железничкој станици Смедеревска Паланка у оквиру извођења радова на рехабилитацији електротехничке инфраструктуре, у току су радови на демонтажи постојећег и уградњи новог напојног уређаја. Радови су почели у среду 24. новембра 2021 у 8.00 часова и очекује се да ће бити завршени у петак 26. новембра 2021 године у 8.00 часова.
Због радова који су у току, нису у функцији путни прелаз у близини Обилићеве и Мукерове улице, као и путни прелаз у близини Улице браће Марјановић и Железничке.
Пре почетка радова у складу са прописаном процедуром, обавештени су шефови станица на деоници од станице Београд Центар до Лапова, сви железнички превозници, као и сви други учесници у организовању и функционисању железничког саобраћаја.
У складу са железничким правилницима, у ситуацији када путни прелаз не ради, сви возови се заустављају пре путног прелаза, дају сигнално упозорење и даљу вожњу настављају најмањом допуштеном брзином тек када се увере да на путном прелазу нема друмских возила, нити других учесника у саобраћају и да не постоји опасност да дође до несреће.
На тај начин у ситуацији када путни прелаз не ради није угрожена безбедност железничког ни друмског саобраћаја.
Такође, током извођења радова на обнови електротехничке инфраструктуре нема угрожавања ни железничког ни путничког саобраћаја.
Након завршетка радова, уређаји на путним прелазима биће враћени у исправно и функционалне стање.
С поштовањем.
Ненад Станисављевић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rampa-kod-kasarne-u-palanci-u-kvaru/