РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ОПШТИНЕ ДА КОНКУРИШУ ЗА СРЕДСТВА ЗА ЗАМЕНУ СТОЛАРИЈЕ

Министарство рударства и енергетике расписало је јавни позив за доделу средстава за финансирање Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова који спроводе јединице локалне самоуправе.

Како се наводи у позиву, општине се за доделу средстава могу јавити до 21. маја.

Предвиђено је да половину средстава за замену столарије ради постизања веће енергетске ефикасности обезбеде сами грађани а другу половину држава, односно Управа за енергетску ефикасност и општине.

Након пријављивања општина, требало би да почне и пријављивање грађана, што се очекује у јуну, а како је раније најављено из ресорног министарства, први уговори би требало да се реализују на јесен.

Када је реч о критеријумима за избор локалних самоуправа, у јавном позиву је наведено њих шест, а то су спремност за реализацију, разноврсност понуђених мера за енергетску санацију, проценат буџета опредељен за реализацију мера, затим проценат учешћа локалне самоуправе у финансирању пројекта те искуство у реализацији истих или сличних јавних позива као и развијеност локалне самоуправе.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/raspisan-javni-poziv-za-opstine-da-konkurisu-za-sredstva-za-zamenu-stolarije/