РАСПИСАН КОНКУРС ЗА КУПОВИНУ ТРАКТОРА ДО 60 КВ

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић саопштио је да је расписан јавни позив за куповину трактора снаге до 60 KW.

Недимовић је новинарима рекао да је реч о тракторима који су склопљени у Србији, као и да држава даје пола новца за њихову куповину.

Он је навео да ће конкурс бити отворен до краја маја.

„Мислим да је то добра мера која ће помоћи српским пољопривредницима, с обзиром да 85 одсто њих има тракторе који су до 60 киловата“, навео је министар.

Према његовим речима, то је важно и за српску индустрију јер се трактори не увозе, већ се користе ресурси који су склопљени у Србији.

Осим конкурса за куповину трактора, Недимовић је најавио да ће ове године бити објављени и сви конкурси који су били актуелни и претходне године, а које финансира држава, као и конкурси у оквиру ИПАРД програма међу којима ће нови бити за финансирање руралног туризма.

Министар је казао да је само из државног буџета за субвенционисање пољопривредника ове године издвојено око 40 милијарди динара.

Изразио је наду да ће се у 2020. години наставити истим корацима као и 2018. и 2019. у којима је БДП земље ишао напред са аспекта пољопривреде.

Подсетио је да је недавно завршен конкурс за грантове за младе пољопривредне произвођаче до 40 година.

Објаснио је да су млади добијали 15.000 евра за успостављање своје пољопривредне производње, што је, каже, било сасвим довољно да засаде трешње, уведу наводњавање или купе јунице да започну бизнис…

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/raspisan-konkurs-za-kupovinu-traktora-do-60-kv/