РАСПИСАН КОНКУРС ЗА НАСТАВНИКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА „ДИГИТАЛНИ ЧАС“

Министарство трговине, туризма и телекомуникација Србије расписало је Наградни конкурс за наставнике основних школа „Дигитални час“ у школској 2018/2019. години.

Циљ конкурса је, наводи се на сајту министарства, подстицање употребе информационих технологија као наставних средстава, односно употреба информационих технологија које су применљиве у настави и уједно усклађене са задацима и циљевима часа.

Наградни конкурс намењен је свим предметним и разредним наставницима основних школа чији је оснивач Република Србија.

Како се наводи, рад наставника треба да садржи приказ једне наставне јединице чију реализацију прати употреба информационих технологија као наставног средства и приказ активности реализованих током одређеног временског периода где је ИКТ стављен у функцију решавања одређеног, раније уоченог, васпитно-образовног проблема (на пример, дисциплина, мотивација, пажња, одсуство…).

Новчане награде ће се доделити за сваку групу предмета, а биће награђен укупно 51 рад, и то у оквиру прве, друге и треће награде. За 51 рад за сваку групу предмета предвиђене су новчане награде.

– Прва награда је 70. 000 динара (по два рада из групе предмета) – укупно 6 радова. Друга награда је 50.000 динара (по три рада из групе предмета) – укупно 9 радова. Трећа награда је 30.000 динара (по дванаест радова из групе предмета) – укупно 36 радова.

Пријава за учесће на конкурсу и подношење радова и мултимедијалних материјала обавља се путем веб странице: http://digitalnicas.mtt.gov.rs почев од 19. септембра ове године.

Рок за подношење радова је 2. октобар ове године, наводи се на сајту министарства.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/raspisan-konkurs-za-nastavnike-osnovnih-skola-digitalni-cas/