РАСТЕ БРОЈ КОРИСНИКА ИНТЕРНЕТА И РАЧУНАРА У СРБИЈИ

Ове године се повећао број домаћинстава у Србији која имају рачунар и интернет прикључак, тако да је 74,3 одсто њих, или 1,2 одсто висе него лане, имало компјутер, док је проценат оних са интернет прикључком у односу на прошлу годину повећан за 0,9 одсто и износи 81 одсто, показују резултати истраживања Републичког завода за статистику.

Годишње истраживање о употреби информационо-комуникационих технологија, спроведено у марту на узорку од 2.800 домаћинстава такође је показало, да је у последња три месеца пре испитивања, компјутер користило 72,4 одсто испитаника, односно 0,5 одсто више него годину дана раније.

Када јер реч о интернет конекцији, 90,5 одсто корисника интернета има фиксну широкопојасну конекцију а мобилну 71,9 одсто. Скоро свако домаћинство, прецизније њих 98,3 одсто има телевизор, а 94,1 одсто мобилни телефон.

Тек мало више од половине домаћинстава или 52,3 одсто поседује лаптоп, што представља повећање у односу на 2019. годину за 3,3 одсто.

Истраживање је рађено и међу предузећима, на узорку од 1 571 предузећа, а показало је да за потребе пословања, интернет користи 100 одсто предузећа, док веб-сајт поседује њих 84,4 одсто.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/raste-broj-korisnika-interneta-i-racunara-u-srbiji/