РАСТЕ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ У СМЕДЕРЕВУ И САДА ЈЕ 94, У ПОДУНАВСКОМ ОКРУГУ 144

Према данашњим подацима Завода за јавно здравље Пожаревац, број оболелих од вируса Covid-19 на територији Подунавског округа износи 144.

Највише заражених има на територији Смедерева њих 94.  Жариште је Дом за старе, где је тестирано 180 особа. Од 136 лица  потврђено је 65  случајева код корисника и 11 код запослениха а 32 пацијента су смештена у болницама у Београду. .  Од запослених, 6 позитивних је код медицинског особља, а 5 код неговатељица.

У осталим домовима за старе у Подунавском округу нема регистрованих случајева заразе.

Што се Смедеревске Паланке тиче и ту нема промена 45 лица је инфицирано од чега је 15 здравствених радника. Такођем у Великој Плани и даље је. према подацима ЗЗЈЗ Пожаревац, инфицирано 5 особа.

Напомоњемо да је разлика у броју оболелих према подацима ЗЗЈЗ Пожаревац и Министарства здравља, у томе што се рачунају и особе које су тестиране ван Подунавског округа, а имају пребивалиште у ове три локалне самоуправе, а живе и раде у другим градовима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/raste-broj-obolelih-u-smederevu-94-u-podunavskom-okrugu-144/

2 comments

    • Bilja on 20/04/2020 at 17:21

    Nisu vam tacni podatci. Na sajtu covid 19 rs pre sat vremena izbacena statistika da Smederevska palanka ima 65 a V. Plana 10 obolelih.

    1. Ако сте пажљивије пратили приметили сте да смо објавили и те податке, као и објашњење зашто долази до разлике у броју заражених од министрства и ЗЗЈЗ Пожаревац.

Komentari su onemogućeni.