РЕАКЦИЈЕ ИНСТИТУЦИЈА НА СЛУЧАЈ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА У ПАЛАНЦИ

У основној школи “Херој Радмила Шишковић“ у уторак, само дан након што је почела нова школска година дошло је до вршњачког насиља у ком је повреде задобио ученик трећег разреда те школе.

 “ Мој син је задобио повреде за време часа. Учитељица је отишла до канцеларије на 5 минута. Моје дете је седело на свом месту, а дечак из одељења му је пришао и узео флашицу. Он је потрчао да је узме назад и рекао том детету да му врати. У том тренутку је дошло до насиља“  каже Ана Оташевић, мајка дечака који иде у одељење III/1.
Мајка тврди да је дечак који је напао његовог сина већ показивао знаке насиља.
– Тада га је тај други дечак ударио и бацио на под и почео да га дави. Срећа је што су два другара видела шта се дешава и раздвојила их некако. Да није било тако ко зна како би се све завршило – описује мајка шта се догодило и додаје да су дечака морали да одведу код доктора:
– Ишли смо код лекара, јер је детету било јако лоше. Од стреса му је шећер био 8,5. Син ми је истраумиран и јуче је морао и код психолога да иде, јер од толиких малтретирања он се повлачи у себе и некада неће да каже шта је претрпео у школи. Морао је да одради комплет лабораторију како би видели да ли је све у реду.

О овом немилом догађају и корацима који се предузимају у циљу расветљавања целог догађаја добили смо и изјаву Мирослава Михајловића, директора ОШ Херој Радмила Шишковић.

„Поступак испитивања целог случаја је у току. Све што је предвиђено протоколом о поступању у оваквим ситуацијама се примењује. О целом случају је обавешетено Министарство просвете и друге надлежне институције. Тим за спречавање злостављања и занемаривања је хитно заседао и израђује се план заштите за учеснике у овом немилом догађају.  Након детаљног испитивања целог случаја моћи ћемо да донесемо закључке.“

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/reakcije-institucija-na-slucaj-vrsnjackog-nasilja-u-palanci/