РЕАЛИЗОВАНА ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈА „ПОДИЗАЊЕ СВЕСТИ О ПИТАЊИМА ВЕЗАНИМ ЗА ЗЛОЧИНЕ ИЗ МРЖЊЕ МЕЂУ МЛАДИМА“

РЕАЛИЗОВАНА „ОНЛАЈН“ КОНФЕРЕНЦИЈА за Подунавски округ у организацији КОМС на тему „Подизање свести о питањима везаним за злочине из мржње међу младима“.

– У организацији КОМС, одржана је „онлајн“ радионица у којој су учесници комуницирали преко интернет платформе, дискутујући о проблему родно заснованог насиља и злочинима из мржње изазваним сексуалном оријентацијом или родним идентитетом. Учествовали су: представници Канцеларије за младе Смед. Паланка, представници асоцијације „Дуга“ из Шапца, представници Организације ИРИДА и Центра за омладински рад из Новог Сада, као и неколицина младих, већином из Смедерева и Смед. Паланке, који су се прикључили дискусији (такође преко својих интернет платформи).
– Представници КОМС имали су улогу модератора и такође су учествовали у дискусији.
– Разговарано је о наведеном проблему који је последњих година постао, на жалост, веома заступљен. Тако су наведени насиље и злочини који су родно засновани, злочини из мржње изазвани сексуалном оријентацијом… Поменуте су и разне друге врсте насиља. Учесници су разменили мишљења о томе како да се ове појаве предупреде и како да се помогне жртвама насиља.
– Ова активност је реализована уз подршку мисије ОЕБС-а у Србији.

Image by Free-Photos from Pixabay

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/realizovana-onlajn-konferencija-podizanje-svesti-o-pitanjima-vezanim-za-zlocine-iz-mrznje-medju-mladima/