РЕАЛИЗОВАНЕ РАДИОНИЦЕ НА ТЕМУ БОРБЕ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ПРЕВЕНЦИЈУ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

На иницијативу Савета родитеља Основне школе „Олга Милошевић“, у току новембра су за ученике матичне и подручних школа, организоване радионице на тему борбе против трговине људима и превенцију вршњачког насиља.
Ове активности реализовали су представници Црвеног крста Смедеревске Паланке, вршњачки едукатори Никола Марковић и Наташа Миловановић, а у организацији школског педагога Биљане Живковић.

Волонтери су кроз радионицу ,,Дружење са Мишом и Машом“ представили ученицима како да реагују када се налазе у непосредној опасности, а усвојено знање поновили су кроз едукативну игру Миша и Маша. Током радионице „Застани на тренутак и размисли да ли си толерантан“ акценат је стављен на превенцију вршњачког насиља, програму промоције хуманих вредности и обележен је Међународни дан толеранције.
Црвени крст као организација, заједно са осталим институцијама, делује превентивно и едукативно, а само заједничким залагањем и континуираним активностима можемо утицати на наше ученике. Спроведене активности су учврстиле добру сарадњу Црвеног крста и ОШ „Олга Милошевић“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/realizovane-radionice-na-temu-borbe-protiv-trgovine-ljudima-i-prevenciju-vrsnjackog-nasilja/