РЕКЛАМАЦИЈЕ НА РАЧУНЕ ЗА СТРУЈУ ПИСМЕНО ИЛИ НА ШАЛТЕРИМА

Грађани који сумњају у исправност децембарских рачуна за електричну енергију, могу да поднесу рекламације по регуларној процедури писмено или на шалтерима електродистрибуција, на адреси која се налази на сваком рачуну, саопштила је данас Електропривреда Србије (ЕПС.)

Рок за приговор је, како се наводи, осам дана, а на сваком рачуну наведен је и број телефона на који купац, може да се јави у вези са питањима која га интересују.

Према информацијама прикупљеним из свих електродистрибуција, како се истиче, проценат очитаних бројила је 96,11 одсто, а број рекламација на децембарске рачуне не излази из просечних оквира.

„У Београду је примљено мање од 0,1 одсто рекламација. Све неправилности које су уочене на децембарским рачунима биће савесно и одговорно испитане и сваки случај биће појединачно размотрен, а ниједан купац неће бити оштећен“, истиче се у саопштењу.

Додаје се да ће са појачаном контролом очитавања стања бројила за јануар бити исправљене грешке које су начињене у читању за децембар.

„У рачуну за јануар, који ће купци добити у фебруару, биће утврђена потпуно тачна стања“, истиче се у саопштењу.

У току је, како се наводи, унутрашња контрола спровођења очитавања, а после истраге сви за које се утврди да нису поштовали процедуру биће смењени.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/reklamacije-na-racune-za-struju-pismeno-ili-na-salterima/