РЕКОНСТРУКЦИЈА ГЛАВНЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ КРОЗ СМЕДЕРЕВСКУ ПАЛАНКУ

У току су радови на реконструкцији главне саобраћајнице кроз Смедеревску Паланку, од улаза у град из правца Велике Плане до излаза из овог шумадијског града у правцу Младеновца и скретања за Азању.Обнављају се улице 20. јула, 1. српског устанка, Француска и Главашева. Укупна дужина саобраћајнице је око 3.400 метара а завршетак радова се очекује крајем октобра.

– Ово је жила куцавица нашег града и сувишно је објашњавати колико ће нам њена потпуна реконструкција значити. Очекујем да после завршетка радова, народски речено, продишемо. Пре свега, очекујемо да се смањи саобраћајна гужва. Али исто тако нам је значајно што обнову пута прати и замена водоводне и канализационе мреже. Грађани су свесни шта ово значи за наш град и са пуно разумевања трпе гужву и проблеме у саобраћају до којих су радови довели – каже Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка.Управо радови на замени водоводне, канализационе и електро мреже су непланирано успорили радове.

– Стање инфраструктуре испод саобраћајнице је било много горе него што се претпостављало. Због тога смо одлучили да у улицама 1. српског устанка, Француској и Главашевој заменимо комплетну водоводну и канализациону мрежу. Ово је посебнои значајно кад се има у виду чињеница да су у
досадашњем водоводу биле цеви од азбеста.На највећем делу саобраћајнице која се реконструише, на деоници дужој од два километра, биће постављена нова улична расвета. У питању је 40 нових бандера са лед сијалицама. Биће урађени нови тротоари и на њима засађено 180 младих стабала. Иако то пројектом није било планирано, у Улици 1. Српског устанка биће изграђен нов фекални колектор, који ће после пола века решити питање изливања фекалних вода.

Испред школа „Олга Милошевић“ и „Херој Иван Мукер“ биће подигнута нова заштитна ограда.Укупна вредност радова, који изводе „Путеви Србије“, је 200 милиона динара а новац је обезбедила Влада Републике Србије.

– Настављају се крупне промене на боље у Смедеревској Паланци откако земљу воде Александар Вучић и СНС. Kрајем прошле године реконструисан је пут до Велике Плане, чиме нам је олакшан излаз на ауто-пут. Kорејска фабрика, која ће запошљавати 700-800 људи се гради брже него што је
планирано. Пре ове саобраћајнице, већ смо обновили неколико путних праваца – истиче Вучен.

Д.Марић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rekonstrukcija-glavne-saobracajnice-kroz-smederevsku-palanku/

4 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Nada on 18/09/2020 at 14:34

  Uradiće vam Kenan

  • NN on 18/09/2020 at 11:22

  Dosli ste do Cekic brda sa vodom, i tu ste stali, sta se desava sa Glibovcem i ostalim selima? Treba li sledece glasanje da se ceka da bi nastavili radove? Stariji ljudi svaki dan pjesace po 10km za grad da bi uzeli vodu za pice jer nije ispravna voda u selu. Stvarno sramota, bahatite se skupim vozilima, a pojedini nemaju ni vode da piju!

  • Gara on 18/09/2020 at 11:05

  Radnici vodovoda piju pivo ispred Matijevica,ne rade nista.Danima.Bruka

  • N.N. on 18/09/2020 at 07:33

  Kada kreće izgradnja vodovoda po selima? Nemamo vodu ljudi😐

Komentari su onemogućeni.