РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА „ХЕРОЈИ НАШЕГ ДОБА“

 

Актуелност теме значајно је мотивисала ученике основних и средњих школа Подунавског округа, те је на конкурс пристигло 140 песама и прича.

Организатори конкурса јавно похваљују све учеснике и захваљују им се што су топло и искрено својим литерарним остварењима допринели неговању лепе речи и изразу поштовања према здравственим радницима.

Нијансе су можда одлучиле о победницима конкурса, али важније од награда је жеља да се упути захвалност херојима нашег доба – то је понос, радост и лепота који су немерљиви у својој драгоцености!

Због трајања епидемије и мера дистанце и забране групних окупљања НЕЋЕ БИТИ СВЕЧАНЕ ДОДЕЛЕ НАГРАДА, него ће награде најуспешнијима бити прослеђене поштом у наредном периоду.
Када опасност прође, организатори конкурса угостиће у Смедереву на пригодан начин награђене литерарце Подунавског округа.

Међу награђеним ученицима су и ђаци основних и средњих школа из Смедеревске Паланке.

У категорији основаца од првог до четвртог разреда добитници треће награде су Стефан Шепећановић  и Димитрије Станишић из ОШ „Вук Караџић“ и Миа Јовановић ученица ОШ ХИМ. У категорији основаца од петог до осмог разреда трећу награду је добио Данијел Марковић из ОШ ХИМ.

Код средњошколаца прво место је освојила Анђела Поповић ученица Средње школе „Жикица Дамњановић“ и из ове школе је и Софија Стошић која је освојила другу награду.

Комплетне резултате можете погледати ОВДЕ.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rezultati-literarnog-konkursa-heroji-naseg-doba/