РФЗО ВРАЋА НОВАЦ ОНИМА КОЈИ СУ ПЛАТИЛИ А НИСУ СЕ ТЕСТИРАЛИ НА ЛИЧНИ ЗАХТЕВ

Републички фонд за здравствено осигурање (РФЗО) почиње да враћа новац грађанима који су желели да на лични захтев обаве ПЦР тестирање на вирус корона или серолошко тестирање на присуство антитела, а то нису обавили из одређених разлога.

Како би остварили право на повраћај новца, неопходно је да се дирекцији РФЗО-а доставе попуњен образац захтева, доступан на сајту РФЗО-а или у слободној форми, у којем је за физичка лица потребно навести презиме и име, адреса, ЈМБГ, а за стране држављане број осигурања или број пасоша.

У саопштењу РФЗО-а наводи се да је за правна лица потребно навести назив, седиште адресу и ПИБ правног лица, списак запослених за које се тражи повраћај новца са подацима о лицима и ЈМБГ.

Такође, свако треба да достави копију налога о уплати, износ који се захтева за повраћај, разлог подношења зехтева и назив банке и број текућег рачуна на који ће новац бити уплаћен.

Подношење захтева се може урадити електронским путем на имејл адресу: testovi@rfzo.rs или у писаној форми доставом на адресу: Републички фонд за здравствено осигурање, ул. Јована Мариновића 2, 11040 Београд, са обавезном назнаком – захтев за повраћај средстава на име тестирања на лични захтев.

Foto pixabay

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rfzo-vraca-novac-onima-koji-su-platili-a-nisu-se-testirali-na-licni-zahtev/