РХМЗ ИЗБАЦИО УПОЗОРЕЊЕ НА ОЛУЈНИ ВЕТАР, УСКОРО И СНЕГ

Републички хидрометеоролошки завод је јутрос избацио додатно упозорење на јак и олујни ветар. „Данас ће у кошавском подручју дувати јак, а на југу Баната и доњем Подунавлју олујни југоисточни ветар са максималним ударима преко 25 м/с“, наводи се у упозорењу истакнутом на сајту РХМЗ.

Kако је најављено, облачност која на западу и југу Србије условлјава слабу кишу у наредна 2 часа премештаће се ка централним деловима и Војводини, док ће се на истоку и североистоку задржати суво.

Најнижа температура од 0 до 8, највиша дневна од 9 до 14, у Тимочкој Kрајини око 5 степени. У Паланци облачно, ветровито и свеже, пре подне са кишом, после подне суво, током ноћи поново повремено са слабом кишом. Ветар умерен и јак јужни и југоисточни, увече у слабљењу. Најнижа температура око 6, највиса дневна око 10 степени.

За викенд у Србији осетно топлије са дневним температурама изнад просека за овај период године уз слаб и умерен, у кошавском подручју и јак јужни и југоисточни ветар. Биће променљиво облачно, понегде са кишом, а у недељу после подне јаче наоблачење са кишом захватиће северне и западне крајеве и до краја дана прошириће се на целу земљу, најавио је РХМЗ. Пад температуре очекује се почетком следеће седмице када ће на планинама падати снег који се понегде очекује и у нижим пределима.„Од петка ветровито, топло и нестабилно. Захлађење у недељу после подне и снег би понегде био могућ и у низијама“, навео је и Марко Чубрило, метеоролог аматер.

„Око 1.12. се рачуна на краткотрајно отопљење док затим следи ново погоршање и захлађење у могућ снег у низијама које би потрајало до око 06.12. После 08.12 је могуће стабилније и топлије време“, истиче на својој Фејсбук страници.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rhmz-izbacio-upozorenje-na-olujni-vetar-uskoro-i-sneg/