РХМЗ ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ НА ПЉУСКОВЕ СА ГРМЉАВИНОМ

У наредном часу интензивни пљускови с грмљавином очекују се на истоку Срема, југу Бачке, средњем и јужном Банату и на подручју Београда и северне Шумадије.То је као хитно упозорење издао РХМЗ на свом сајту.

У упозорењу се додаје да је у зони најинтензивнијих пљускова локално могућа суградица, а на северу Бачке северозападни ветар у појачању и захлађење.

На територији целе Србије на снази је наранџасти метеоаларм због обилних падавина, грмљавине и олујног ветра.

Наранџасти метео-аларм означава опасне временске прилике. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова и пратити савете које дају надлежне државне службе.

Јак пљусак почео је пре 10х на ободима Београда, а јако невреме погодило је Пријепоље. Обилна киша и олујни ветар су за 20 минута направили огромну материјалну штету. Опширније – ОВДЕ.

Невреме, праћено грмљавином, градом и кишом, јутрос нешто пре седам часова захватило је делове Београда, отежало и успорило саобраћај у престоници, а поједине улице биле су поплављене.

Подсетимо, РХМЗ је раније упозорио да ће целу Србију захватити хладан талас, који ће са собом донети грмљавине, пљускове, град и олујни ветар.

„У зони фронта локално интензивни пљускови са грмљавином и количином кише већом од 20 мм за три сата, као и краткотрајна појава суградице и града. За викенд и почетком следеће седмице хладније, са температуром испод просека, у већини места од 18 до 23 °Ц“, упозорио је РХМЗ.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rhmz-izdao-hitno-upozorenje-na-pljuskove-sa-grmljavinom/