РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ ДА СТИЖЕ ЈАК И ОЛУЈНИ ВЕТАР

После натпросечно високих температура и топлог времена, који су обележили минули период, сутра и у среду нам стиже јак и олујни ветар, упозорава Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

Kако наводе, у кошавском подручју и на планинама наредна два дана биће ветровито са јаким и олујним југоисточним ветром, који ће на југу Баната и у доњем Подунављу достизати ударе преко 24 метара по секунди.

Сутра ће, према подацима РХМЗ-а бити умерено облачно, мало топлије, ветровито са умереним и јаким југоисточним ветром, који ће у кошавском подручју и планинским пределима достизати ударе олујне јачине. У Тимочкој Kрајини ће бити тмурно и хладније са росуљом. Увече на западу и југу наоблачење са кишом које ће се током ноћи постепено ширити ка централним крајевима.Најнижа температура кретаће се од 3 до 10 степени, а највиша дневна од 15 до 20.

Слично време очекује нас и у среду, када ће бити променљиво облачно, местимично са кишом, углавном ујутру и пре подне. Ветар ће бити умерен и јак, у кошавском подручју и у планинским пределима са ударима олујне јачине, јужни и југоисточни.

Најнижа температура од 8 до 15 степени, а највиша од 16 до 21.

Најпогођенији јаким ветром ће бити Вршац, Kовин, Панчево, Опово, Алибунар…

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rhmz-izdao-upozorenje-da-stize-jak-i-olujni-vetar/