РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ НА ХЛАДНО ВРЕМЕ И СНЕГ ПРВОГ ДАНА ПРОЛЕЋА

Републички хидрометеоролошки завод данас је за подручје Србије објавио упозорење на хладно време, снег и стварање снежног покривача.  Како се наводи, до 25. марта ће бити хладно са појавом јутарњег мраза (од минус 4 степена до нуле) и дневним температурама знатно испод просечних вредности.

Од среде до петка у свим крајевима Србије падаће снег и доћи до стварања, односно повећања висине снежногпокривача. На северу земље се очекује снежни покривач висине 5 до 10 центиметара, у осталим крајевима 10 до 20 цм, локално и више, саопштио је РХМЗ.

ЈП „Путеви Србије“ апелује на све учеснике у саобраћају да буду посебно опрезни и прилагоде брзину кретања условима на путу, јер се према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, током ноћи на западу и југозападу Србије очекује наоблачење са интензивнијим, углавном снежним падавинама.

 „Због влажних коловоза и појаве ниских температура, могуће поледице и слабе видљивости на појединим деоницама, апелујемо на возаче да без преке потребе не крећу на пут, а уколико крену да обавезно имају зимску опрему и ланце у брдовитим и планинским теренима, као и да поштују ограничења брзине“, пише у објави за јавности.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rhmz-izdao-upozorenje-na-hladno-vreme-i-sneg-prvog-dana-proleca/