РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ НА ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ И МОГУЋЕ ВРЕМЕНСКЕ НЕПОГОДЕ

РХМЗ издао је упозорење на обилне падавине које ће сутра захватити подручју јужне, централне и источне Србије.

УПОЗОРЕЊЕ НА ЛОКАЛНО ЈАКЕ ПЉУСКОВЕ СА ВЕЛИКОМ КОЛИЧИНОМ ПАДАВИНА за 03.06.2019. На подручју централне, источне и јужне Србије очекују се интензивни пљускови са количином падавина 30 l/m2 локално и више за 12 сати.Могуће су и краткотрајне временске непогоде са градом и појачаним ветром.

ХИДРОЛОШКО УПОЗОРЕЊЕ: Водостаји на Колубари са притокама, Јадру, Јасеници и Кубршници, као и на банатским водотоцима ће бити у умереном и већем порасту до 05. јуна са могућношћу достизања и превазилажења упозоравајућих нивоа. Водостаји на Сави ће бити у порасту са превазилажењем границе редовне одбране код Шапца током 04. јуна.

У Београду ће бити претежно облачно, повремено са кишом и пљусковима са грмљавином.

Јутарња температура биће око 15, највиша дневна око 22 степена.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до четвртка ће бити променљиво облачно, јос у уторак у већини места са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

Њихова жестина и интензитет ће се наредна два дана смањивати, а температура ће уз дуже интервале сунчаног времена бити у порасту.

Од петка до краја периода претежно сунчано и осетно топлије.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rhmz-izdao-upozorenje-na-obilne-padavine-i-moguce-vremenske-nepogode/