РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ НА ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ ЗА 12. И 13. ОКТОБАР

РХМЗ најавио је и упозорио на велику количину падавина у наредна два дана. Обилна киша у понедељак најпре се очекује на западу и југозападу Србије , количина од 20 до 50 мм за 24 х, локално и више. После подне, увече и у току ноћи падавинска зона шириће се преко централних крајева ка истоку земље, наводи се у упозорењу РХМЗ-а.
Због најављених падавина, на снази ће бити и метеоаларми. Жути степен упозорења на снази ће бити у југоисточној Србији, Шумадији, Банату, Бачкој као и на подручју Београда, док ће наранџасти аларм бити на подручју Срема, западне Србије и Косова и Метохије.  Престанак кише се очекује у уторак ујутро на југозападу, а средином дана и у осталим крајевима, али је ће и у уторак на снази бити метео-аларм.

Посебно упозорење је издато за подручје Београда, због најављене велике количине кише.

Од понедељка после подне до уторка ујутро на подручју Београда очекује се обилна киша са количином од 30 до 40 мм, наводи РХМЗ.

РХМЗ наводи да ће сутра у Србији поред обилне кише доћи и до захлађења. Најнижа температура од 8 до 13, а највиша од 12 на западу и северозападу до 23 на југоистоку.

На високим планинама у току ноћи између понедељка и уторка могућ је и снег.

Дуваће слаб и умерен, јузни, ветар у скретању на западни и северозападни правац, увеце и током ноћи у појачању.

Температура без већег колебања од 13 до 15 степени.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rhmz-izdao-upozorenje-na-obilne-padavine-za-12-i-13-oktobar/