РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ НА ПОЈАВУ ВРЕМЕНСКИХ НЕПОГОДА ЗА 22. И 23. ЈУН

На сајту Републичког хидрометереолошког завода је објављено упозорење на могућу појаву временских непогода у појединим деловима Србије.

Јуче поподне олујно невреме је захватило део територије општине Топола у овој општини проглашена је ванредна ситуација. Како је саопштено преко 300 домаћинстава има штете на грађевинским објектима док је око 70 одсто путних праваца било непроходно.

У невремену које је током данашњег дана захватило део територије општине Рача, велике штете претрпело је село Сараново. Према речима овдашњих мештана овакво снажно невреме које је оставило пустош не памти се у овом крају. Ветар је оборио крст са цркве у овом селу а са школе су одлетели сви црепови.

Јак град величине кокошијег јајета погодио је јуче током послеподневних сати и територију Драгачева. На највећем удару нашле су се месне заједнице Драгачица, Бјелица, Вучковица и Котража. Невреме је потрајало око 15 минута, а за то време причињена је велика штета на пољопривредним усевима, путевима али олуја је носила и црепове са кућа.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rhmz-izdao-upozorenje-na-pojavu-vremenskih-nepogoda-za-22-i-23-jun/