РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ НА СНЕЖНЕ ПАДАВИНЕ НА ПОДРУЧЈУ СРБИЈЕ

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на снежне падавине за подручје Србије за вечерас, током ноћи и сутра ујутру.

У већем делу Србије се, како се наводи, очекује стварање снежног покриваца, на северу до 5 цм, а у осталим пределима од 5 до 10 цм, локално и више, а у планинским пределима се очекује даље повећање висине снежног покривача.

Према прогнози времена за данас у Србији се очекује наоблачење са кишом, падом температуре и умереним северозападним ветром са севера и запада земље, која ће се током дана проширити и на остале крајеве земље, док ће се на југу и истоку током већег дела дана задржати углавном суво време, уз умерен и јак јужни и југозападни ветар.

Касније после подне, киша се очекује и у овим пределима уз скретање ветра на северозападни, док ће истовремено на северу и западу Србије киша прећи у снег.

Увече и током ноћи снег ће падати у свим крајевима уз формирање снежног покривача.

Јутарња температура од минус 1 Ц на југоистоку, до 8 степени Ц на југу Баната.

Највиша температура од 4 Ц на северозападу, до 14 степени Ц на југоистоку Србије.

У Паланци ће данас бити облачно, ветровито и хладније, повремено са слабом кишом, а увече и у току ноћи са снегом уз формирање мањег снежног покривача.

Ујутру ће дувати умерен јужни и југоисточни ветар, који ће током преподнева бити у скретању на умерен и јак северозападни.

Јутарња температура око 9, током дана у паду, увече око 2 степена Ц.

Извор: РХМЗ

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rhmz-izdao-upozorenje-na-snezne-padavine-na-podrucju-srbije/