РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ ЗА 12. И 13. ЈУН НА НЕПОГОДЕ СА ГРАДОМ

 

 

У Србији ће данас бит сунчано само на северу земље, док ће у осталим крајевима ће бити више облака, а местимично се очекују киша и пљускови са грмљавином.

Јутарња температура од 15 до 18, највиша дневна до 29 степени.

На северу претежно сунчано, у осталим крајевима променљиво и нестабилно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином. Више падавина се очекује на југу и југоистоку.Дуваће слаб и умерен ветар, у Војводини у планинским пределима повремено и јак, северни и северозападни. Најнижа температура од 15 до 18 степени, а највиша од 23 до 29.

У Паланци смена сунца и облака, највиша дневна температура 26 степени.

Упаљен метео аларм

У Србији ће данас на снази бити жути и наранџасти метео аларм. На територији југоисточне Србије, као и на простору Kосова и Метохије на снази је наранџасти метео аларм због кише, те се очекују и обилније падавине.Наранџасти метео аларм означава да је време опасно.

„Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе“, наводи РХМЗ.

На простору западне, југозападне и источне Србије, као и на територији Шумадије и Поморавља на снази је жути метео аларм, што значи да време може бити потенцијално опасно.

„Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике“, објављено је на званичном сајту РХМЗ.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rhmz-izdao-upozorenje-za-12-i-13-jun-na-nepogode-sa-gradom/