РХМЗ: ЈАНУАР 2018 У СРБИЈИ БЛАГ СА ПРОСЕЧНИМ ПАДАВИНАМА

Јануар 2018. у Србији ће бити нешто блажи и са просечним падавинама, док се умерени мразеви очекују крајем друге и током треће декаде месеца, најавио је Републички хидрометеоролошки завод.

Средња минимална температура ваздуха у јануару имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 2,1 Целзијусова степена у односу на вишегодишњи просек, наводи се на сајту РХМЗ. У Београду и широј околини предвиђа се вредност јануарске средње минималне температуре ваздуха од 1,2 Целзијусова степена.

Средња максимална температура ваздуха у јануару биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 2,0 Целзијусова степена у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током јануара биће око 5,8 Целзијусових степени.

Месечна сума падавина током јануара биће у границама вишегодишњег просека са вредностима у просеку вишим за око четири милиметра у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини јануарска сума падавина износиће око 45 милиметара.

Према прогнози РХМЗ за првих пет дана нове године, 1. јануара ће током већег дела дана бити претежно сунчано, али ће по подне и увече на северу и западу, а током ноћи и у осталим крајевима, доћи до наоблачења са кишом, на планинама са снегом.

До четвртка 4. јануара време ће бити умерено и потпуно облачно, местимично са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом. Падавине ће бити слабог интензитета. Од петка 5. јануара биће суво, уз постепени пораст температуре.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rhmz-januar-2018-u-srbiji-blag-sa-prosecnim-padavinama/