Početna » РХМЗ УПОЗОРАВА НА ВЕЋУ КОЛИЧИНУ ПАДАВИНА

РХМЗ УПОЗОРАВА НА ВЕЋУ КОЛИЧИНУ ПАДАВИНА

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да се током јутра и преподнева обилније падавине очекују у централним, источним и јужним деловима Србије, као и у Банату.

Локално ће количина кише бити од 20 до 40 мм. После подне и увече слабљење и постепен престанак падавина.

На подручју Шумадије, Поморавља, источне, југоисточне и југозападне Србије на снази је наранџасти метео-аларм, који означава опасно време.

Уведена ванредна ситуација у делу општине Ивањица

У делу општине Ивањица уведена је ванредна ситуација после олујног невремена које је захватило њену територију остављајући за собом велику штету.

Невреме је јуце у поподневним сатима захватило територију опстине Ивањица, а најгора ситуација је у селима Девићи, Придворица, Остатија, Средња Река и Брусник и на том делу ивањичке општине уведена је ванредна ситуација.

Оштећени су путни правци, па је и проходност отежана. Брусничка река се излила, Средња река је набујала док је Студеница за сада у речном кориту, рекао је Момчило Митровић, председник општине Ивањица.

Он је додао да мештани нису угрожени, али су два објекта била под водом и причињена је велика материјална штета.

Очекујемо помоћ од Сектора за ванредне ситуације и ЈП Србија воде, које ће послати машине како би се заштитио слив реке Студенице, додао је Митровић.

Ивањичка општина у више наврата имала је озбиљна оштећена на путној инфраструктури, не само током пролећа већ и у зимским месецима.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept