РХМЗ УПОЗОРАВА: ПАД ТЕМПЕРАТУРЕ, КИША И СНЕГ

Јаче наоблачење и захлађење с кишом које ће после подне захватити северне и западне крајеве, увече и у току ноћи прошириће се на остатак Србије, саопштио је РХМЗ.

– У другом делу ноћи, између 14. и 15. марта, као и сутра ујутро и пре подне највише кише се очекује на подручју западне Србије, Срема, Београда, Шумадије, јужног и средњег Баната, где ће местимично пасти и више од 20 милиметара кише за 12 сати – наведено је у најновијој најави РХМЗ.

– Снег ће сутра падати прво на југозападу Србије, а најзначајније повећање висине снежног покривача се очекује у брдско-планинском подручју југоисточне Србије у ноћи од понеделјка ка уторку и то за 10 до 30 центиметара за 12 сати – најавио је РХМЗ.

Kако се додаје, дуваће умерен и јак северозападни ветар, који ће сутра и у уторак у источној Србији имати ударе од 17 до 20 метара у секунди.

Најнижа температура сутра биће 1 до 6 степени, а највиша од 3 на југозападу Србије до 10 на северу Војводине и у Неготинској Kрајини.

У Паланци и околини облачно и хладно с кишом уз умерен северозападни ветар. Најнижа температура око 3, а највиша око 6 степени.

До 22. марта биће претежно облачно с честом појавом кише у нижим и снега у вишим пределима, али од уторка уз малу количину падавина.

До петка хладно, па се у ноћним и јутарњим сатима слаб снег очекује понегде и у нижим пределима.

Мало топлије тек за дане викенда.

Источна и југоисточна Србија биће обојене у наранџасто, што како се наводи у објашњењу значи да је време опасно. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова.

У осталим деловима наше земље на снази ће бити жути метео аларм те време може бити потенцијално опасно, а временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rhmz-upozorava-pad-temperature-kisa-i-sneg/