РХМЗ УПОЗОРАВА: СУТРА МОГУЋЕ КРАЋЕ НЕПОГОДЕ-ПЉУСКОВИ, ГРМЉАВИНА, ГРАД

У Србији су сутра локално могуће краткотрајне временске непогоде – обилнији пљускови са грмљавином, појава суградице и града и јак, краткотрајно и олујни западни и северозападни ветар, упозорио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Србији сутра умерено до потпуно облачно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином.

Локално су могуће краткотрајне временске непогоде – обилнији пљускови са грмљавином, појава суградице и града и јак, краткотрајно и олујни западни и северозападни ветар.

Ветар слаб и умерен, у планинским пределима повремено и јак, јужни и југозападни, од средине дана у скретању на западни и северозападни правац и у појачању.

Најнижа температура од 9 до 14 Ц, а највиша од 18 на северозападу до 25 Ц на југоистоку Србије.

У Паланци претежно облачно са кишом, после подне и са локално обилнијим пљусковима са грмљавином. Ветар слаб и умерен, јужни и југозападни, од средине дана у скретању на западни и северозападни правац и у појачању.

Најнижа температура око 14 Ц, а највиша око 22 Ц.

Увече слабљење и постепени престанак падавина, уз смањење облацности.

Изгледи времена за седам дана – до 24. маја:

До четвртка променљиво облачно, местимицнцо с кишом и краткотрајним пљусковима са грмљавином.

У петак, као и у суботу пре подне суво време са дужим периодима сунчаног времена.

У суботу у другом делу дана ново наоблачење са севера, које ће до краја периода и у осталим пределима условљавати кишу, пљускове и грмљавину.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/rhmz-upozorava-sutra-moguce-krace-nepogode-pljuskovi-grmljavina-grad/