РОДИТЕЉИ САГЛАСНИ ДА ЈЕ ЗА ДЕЦУ БОЉЕ ДА СЕ НАСТАВА ОДВИЈА У ШКОЛИ

Нешто више од две седмице пред почетак школске године, још увек није познато да ли ће због епидемиолошке ситуације ученици кренути у школу, учити од куће или ће похађати наставу комбиновано, али чини се да код Београђана дилеме нема – боље је, кажу, да деца на наставу иду редовно у школске клупе.

Родитељи сматрају и да деца показују боље резултате у школи, када је настава редовна.

Саговорница Танјуга, мајка основца, каже да ће деца која иду у школу редовно и друже се са својим вршњацима показати боље резултате на крају школске године, за разлику од деце која наставу прате онлајн.

„Преласком деце на онлајн наставу изгубило се другарство међу њима, не свиђа ми се што су били подељени по групама, много су боље резултати у школи кад се иде редовно“, рекла је она.

Такође, отац једног школарца које похађа наставу онлајн каже да је можда због епидемиолошке ситуације за децу боље да буду код куће и тако прате наставу, али да је због њихове социјализације и дружења боље да се настава одвија на класичан начин.

„Онлајн настава је такође добра, у овом периоду короне можда је то најбоље решење, али мислим да је погубно и због физичке активности и социјализације“, рекао је он.

Наставница у школи и мајка ученика основне школе сматра да је погрешно што деца већину времена наставу прате онлајн, као и да је међу децом директни контакт најважнији, као и „живи“ однос ученик-наставник.

Додаје и да код онлајн наставе не постоји начин да се утврди да ли су деца преписала на тестовима, или је све то резултат њиховог знања.

Једна од саговорница сагласна је са својом суграђанком око тога да деца могу много више да науче кад иду у школу, него када уче код куће, јер се у кућној атмосфери опусте, док су у школи под већом контролом наставника.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/roditelji-saglasni-da-je-za-decu-bolje-da-se-nastava-odvija-u-skoli/